Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, połową mleka i 3 łyżkami mąki.
Gdy wyrosną dodać mąkę i utarte z cukrem żółtka i resztą mleka, wyrobić, połączyć z roztopionym masłem, wyłożyć formę.

Mak gotować 15 minut z mlekiem, odcedzić, 2 razy zemleć, wymieszać z cukrem, kakao, pianą z białek, wyłożyć na ciasto.

Masa serowa
Żółtka utrzeć z cukrem, ser zemleć, utrzeć z masłem, połączyć, dodać mąkę i pianę, wyłożyć na mak.

Piec 50 minut w 190 stop.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !