Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 g
wrzątek 300 ml
sól 1 szczypta
olej roślinny 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier szczypta na jedno kułeczko
truskawki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z truskawkami

Mąkę , sól , olej , proszek do pieczenia wsypujemy do miski i mieszamy następnie zalewamy wrzątkiem i zagniatamy szybko ciasto.
Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy krążki np: szklanką.
Na każdy krążek na pieróg sypiemy szczyptę
cukru i dajemy 1 truskawkę lub 0,5 truskawki jak kto woli.
Gotujemy w osolonej wodzie.
Podajemy z cukrem , można podać też ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak