Sposób przygotowania

1.BROKUŁ ŚWIEŻY MYJEMY POD BIEŻĄCĄ WODĄ,
NASTĘPNIE ROZDZIELAMY NA PÓŁ I DAJEMY DO
GARNKA Z WODĄ 1 L , MOŻEMY TEŻ GOTOWAĆ W
CAŁOŚCI RAZEM Z ŁODYGĄ.
2.MARCHEW MYJEMY, OBIERAMY I
KROIMY NA 4 DŁUGIE PASKI, NASTĘPNIE WRZUCAMY
NASZEGO GARNKA Z BROKUŁEM, TAK SAMO Z PIETRUSZKĄ.
3.DODAJEMY 1 KOSTKĘ ROSOŁOWĄ.
GARNEK PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ I GOTUJEMY 15-25 MIN
TAK ŻEBY NIE ROZGOTOWAĆ WARZYW NAJLEPIEJ NA
ŚREDNIM OGNIU. OCZYWIŚCIE DO SMAKU PRZYPRAWIAMY
PIEPRZEM I SOLĄ.
4.PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI, MNIE NAJLEPIEJ SMAKUJĄ
Z ZWYKŁEGO CHLEBA ALE OCZYWIŚCIE MOŻNA TEŻ UŻYĆ
TOSTOWEGO. WIĘC MAMY 5-KROMEK KTÓRE
KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ I PODSMAŻAMY
NA PATELNI DO ZARUMIENIENIA.
5.PO UGOTOWANIU NASZYCH WARZYW I BROKUŁA
ODSTAWIAMY NA 2 MIN DO OSTYGNIĘCIA WYWAR
NASTĘPNIE WSZYSTKO MIKSUJEMY BLENDEREM!

TAK PRZYGOTOWANY KREM Z BROKUŁA I WARZYW
NALEWAMY NA TALERZ DODAJMY NASZE GRZANKI Z CHLEBA
I DO DEKORACJI ŚMIETANĘ.
SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !