Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z żurawinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawiny 25 dag
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z żurawinami

Żurawiny opłukać, zalać szklanką wody i gotować ok. 15 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/2 szklanki wody. Do przetartych żurawin dodać 1 i 1/2 szklanki wody, cukier i zagotować. Wlać mąkę z wodą, wymieszać i ponownie zagotować. Gorący kisiel przelać do pucharków, podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.11.2013 12:10
super!!!! :)
mirosława4 08.08.2013 15:40
domowy najlepszy !
Wafelek2601 20.04.2013 07:46
Smaczny deser
Ada-Gaba 18.04.2013 06:52
ale dobry deserek
Natalia/tubisiek 12.09.2012 10:31
na pewno pyszny :)
RenataZ-et 12.04.2012 17:48
superowe
cooleczka 18.03.2012 20:44
też lubię żurawiny
Aneta41 07.03.2012 08:47
rewelacja
Aneta41 07.03.2012 08:47
rewelacja
IKrakowianka 24.09.2011 20:05
pyszne
smakoszek 26.07.2011 14:53
extra
Gosia32
Gosia32 21.07.2011 16:37
super
Halusia 26.06.2011 19:33
Pyszniutkie!!!
Seba 30.05.2011 20:54
pycha
Grażyna13 02.05.2011 11:26
Pycha, muszę wypróbować :)
gacopierz23 21.03.2011 10:46
dobry
jeta72 08.03.2011 23:02
Mniam,mniam;)
izapozdro 11.02.2011 16:42
uwielbiam żurawiny
MAR3STA 03.02.2011 18:10
fajny pomysł;)
hastalavista 03.02.2011 00:33
uwielbiam taki kisiel :)
teresa18 01.02.2011 17:02
lubię żurawinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak