Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 50 g
kiełbasa cienka 300 g
kapusta biała 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 150 g
cebula 100 g
mąka 30 g
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na szybko

Kapustę białą poszatkować i udusić w małej ilości wody. Oddzielnie ugotować kapustę kiszoną. Grzyby zalać gorącą wodą, wymoczyć, ugotować, pokroić i włożyć z powrotem do wywaru. Kiełbasę pokroić w talarki, usmażyć, włożyć do kapusty. Cebulę obrać, pokroić, usmażyć, dodać mąkę, zasmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy. Połączyć z kapustą i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak