Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmelowy krem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
cukier 100 g
mąka 40 g
smietana kremowa 1 szklanka
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: karmelowy krem

Cukier podgrzewamy na patelni, az nam sie rozpusci. Dodajemy mleko, troche wody, i cukier waniliniowy. Dodajemy mąke i podgrzewamy, az zgestenie. Nastepnie wkładamy w miske z zimna woda, robiac tzw. kapiel wodna i mieszajac caly czas. Śmietane ubijamy i mieszamy z naszym kremem. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.09.2011 09:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak