Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kiełbasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 45 dag
cebula 2 szt.
boczek wędzony 25 dag
olej 1 łyżka
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kiełbasy

Kiełbasę pokroić na niewielkie kawałki, cebulę obrać, wypłukać i pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić na plasterki. Na szpikulec nakładać na przemian poczynając od: kiełbasy po przez cebulę i boczek. W czasie pieczenia delikatnie polewać olejem. Tuż przy końcu gdy szaszłyki będą prawie gotowe posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 01.10.2011 14:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak