Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 2
śmietany 2 łyżki
cukier
liście selera
natka pietruszki
sól
sok cytrynowy
rosół

Przepis i sposób przygotowania na: sos z selera

Selery obrać i pokroić w kostkę. Drobno pokroić parę liści z selera i natkę pietruszki. Na oleju dusić selera i zieleninę, dodać mąki stale mieszając. Zalać rosołem. Doprawić solą, małą ilością cukru i soku z cytryny. Gotować kilka minut, dodać śmietanę i gotować jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 23.01.2012 17:00
ciekawy jeszcze takiego nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak