Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w ziołowym panieraku,

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 60dag
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 3 łyżki
jajko 1
olej 1 łyżka
zielona pietruszka 3 gałązki
koper 3 gałązki
szałwia odrobina
kolendra kilka ziaren
ziele angielskie kilka ziaren
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w ziołowym panieraku,

filety obtoczyć w mące ziemniaczanej z ziołami, następnie w rozbitym jajku i tartej bułce. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do rondla z rozgrzanym tłuszczem, skropić wodą, na każdy kawałek położyć wiór masła, gałązkę kopru i pietruszki. Przykryć i trzymać na niewielkim ogniu ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak