Sposób przygotowania

Wszystkie składniki Oprócz soli gruboziarnistej) łączymy w misce. Zagniatamy ciasto do chwili aż utworzy się kula. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Piekarnik do 175 stopni. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok pół centymetra i wycinamy paluszki (ok 1,5 cm szerokości, długośc według uznania). Paluszki wykładamy na podsypaną mąką blachę, smarujemy rozprzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami i solą. Pieczemy ok 15 - 20 minut do chwili zarumienienia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    ciekawy przepis,na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !