Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa wątróbka z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 0,700 g
mąka 5 łyżek
cebula 3 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa wątróbka z cebulą

Wątróbkę umyć,dokładnie osuszyć.Następnie pokroić na kawałki i obsypać mąką.Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.Na patelni rozgrzać olej,następnie dodać pokrojoną cebulę i dusić około 2 minuty.Dodać wątrobę i smażyć z dwóch stron do miękkości,na słabym ogniu.Na koniec doprawić solą i pieprzem.Podawać z pieczywem np.bagietką.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.09.2011 10:30
nie lubię wątróbki, jakoś tak mam od dzieciństwa:)
ziutula
ziutula 22.08.2011 00:28
lubię wątróbki każde
kanu83 01.08.2011 10:02
ja też
Margo1 04.02.2011 16:18
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak