Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć i dobrze osuszyć.Cytryny umyć i z dwóch cytryn dobrze wycisnąć sok.Sok doprawić solą,pieprzem i cukrem.Zalewą zalać udka i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę.Odsączyć.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni,około 40 minut.Sok z cytryny mieszamy ze śmietaną i bulionem drobiowym i gotujemy około 5 minut na słabym ogniu.Udka podajemy z piure ziemniaczanym,dekorujemy natką pietruszki i plasterkami cytryny.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !