Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 15 szklanek
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
olej 1,5 szklanki
sól 4-5 łyżeczek
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 12 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 30 kulek
Ziele angielskie całe Prymat 30 kulek
papryka 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę pokroić w paski, układamy ciasno w słoikach. Gotujemy zalewe - wszystkie składniki zagotować i gotować przez 5 minut. Papryke zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy w zależności od wielkości słoików 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 10.10.2013 12:42
Pyszna, bardzo lubię
Pani Domu 08.10.2013 13:55
świetna na zimę i nie tylko
Seba 18.12.2012 12:31
Smaczna do kanapek i nie tylko
Wafelek2601 05.11.2012 08:48
Bardzo lubię
gusia1000 09.01.2012 17:55
Robię taką.
Ania67 09.07.2011 12:09
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak