Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 50-60 dkg
cebule 3 srednie
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 12 szklanki
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grzybów

Oczyszczone grzyby obsmażyć na tłuszczu , cebulką pokrajaną w kostkę zrumienić osobno.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać warstwami na przemian grzyby , cebulkę i posiekany koperek. Ostatnią warstwą na górze powinny być grzyby. Z mąki i masła przyrządzić białą zasmażkę, wymieszać ze śmietanąi zalać grzyby.Wstawić do piekarnika na 40 - 50 min (170*C)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 13.04.2011 17:47
lubię takie jedzonko
barbara11561 20.03.2011 09:14
Lubię zbierać grzybki
ben-ka 08.02.2011 22:16
O jejku grzyby:) już nie mogę się doczekać grzybobrania!
kuklik 08.02.2011 19:23
KU JESIENI WYPRÓBUJEMY
Natalia/tubisiek 05.02.2011 11:01
super! musi być bardzo smaczna!
teresa18 01.02.2011 17:28
w sezonie warte spróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak