Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomidorowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
pomidory 6
włoszczyzna
cebula 1
czosnek 2
pieprz
nóżki kurczaka
jogurt naturalny
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomidorowy

Gotujemy włoszczyzne w wodzie (2 litry), cebule przypalamy nad palnikiem by miala czarny kolor (mozemy tez na patelni ja przypalic, bez tluszczu), dodajemy do naszej zupy razem z nozkami kurczaka, dodajemy lisc, ziele i pieprz i gotujemy ok godziny. Na patelni na rozgrzanym tluszczu smazymy na zabki czosnku (doslownie minute) i wyciagamy zabki, bo pozniej olej by mial gorzkawy smak. Wrzucamy pokrojone w osemki pomidory, razem ze skorka. Smazaymy ok 10-15 min. Nastepnie miksujemy je blenderem wraz z marchewka wyciagnieta z zupy. Wyciagamy z zupy mieso i warzywa i dodajemy nasz przecier. Podajemy z ryzem, na talerzy polewamy sobie jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiek123 10.04.2011 11:26
rewelacja
Monika193
Monika193 05.02.2011 13:29
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak