Sposób przygotowania

Gotujemy włoszczyzne w wodzie (2 litry), cebule przypalamy nad palnikiem by miala czarny kolor (mozemy tez na patelni ja przypalic, bez tluszczu), dodajemy do naszej zupy razem z nozkami kurczaka, dodajemy lisc, ziele i pieprz i gotujemy ok godziny. Na patelni na rozgrzanym tluszczu smazymy na zabki czosnku (doslownie minute) i wyciagamy zabki, bo pozniej olej by mial gorzkawy smak. Wrzucamy pokrojone w osemki pomidory, razem ze skorka. Smazaymy ok 10-15 min. Nastepnie miksujemy je blenderem wraz z marchewka wyciagnieta z zupy. Wyciagamy z zupy mieso i warzywa i dodajemy nasz przecier. Podajemy z ryzem, na talerzy polewamy sobie jogurtem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !