Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada \"kryzysowa\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mleko w proszku 50 dag
woda 1/2 szkl
cukier 2 szkl
kakao 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada \"kryzysowa\"

Wodę zagotować z cukrem i kakao, dodać margarynę, a po jej rozpuszczeniu, powolutku wsypywać mleko w proszku i mieszać, aż masa będzie jednolita, przełożyć do natłuszczonej foremki, wstawić do schłodzenia do lodówki.
Można taką czekoladę urozmaicić różnymi dodatkami, wiórki kokosowe namoczone w mleku, bakalie, ryż preparowany( taką właśnie pamiętam z dzieciństwa)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.02.2011 17:10
fajna, często taką robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak