Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 5 sztuk
cebula 10 dag
śmietana ¼ litra
jaja 2 sztuki
mleko 1 szklanka
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Śledzie zalać na kilka godzin wodą, odfiletować i zalać mlekiem. Cebulę pokroić w talarki, zalać wrzącą wodą lekko zakwaszoną octem, po chwili odcedzić. Śmietaną zalać śledzie na kilka godzin przed podaniem, na śledzie położyć cebulę. Podawać przybrane zieleniną i jajkiem ugotowanym na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 22.09.2011 09:54
bardzo lubię śledzie
agata1722
agata1722 31.01.2011 12:56
na zdjęciu niestety bez przybrania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak