Sposób przygotowania

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie.Do wina dolewamy szklankę wody,dodajemy cebulę,korzeń pietruszki,liść laurowy,ziarna pieprzu i gotujemy około 10 minut.Wywar odcedzamy,przyprawiamy maggi,solą i octem,dodajemy namoczoną żelatynę i dokładnie mieszamy.Następnie wywar studzimy.Do miseczki wlewamy troszkę galarety i odstawiamy ją do stężenia.Następnie układamy na galarecie ćwiartki pomidora,zrolowane plastry szynki,pokrojone w ósemki jajko i posypujemy zielonym groszkiem.Wszystko zalewamy delikatnie galaretą i odstawiamy na około 2 godziny do stężenia.Na koniec wykładamy galaretę na półmisek i dekorujemy zieleninką:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    w sam raz na prywatkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetna na imprezy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    na prawdę dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pyszne i wypróbowane
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo dobre;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszna taka szynka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !