Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1\\2 kg
musztarda ostra
miód 2 łyzki
czosnek ząbki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w musztardzie

Mięso dokładnie umyć i pokroić. Sporządzamy marynatę - musztardę, miód i zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Pokrojone mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na kilka godzin (całą noc)do lodówki. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu kiedy poczujemy aromat pieczonego mięsa. Następnie mięso przykrywamy folią aluminiową i dalej pieczemy w temperaturze nieco mniejszej niż na początku. Mięso powinno być miękkie i złociste. Układamy na talerzu z sałatą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak