Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i nadal ubijać.
Dodać mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i starannie wymieszać.
Nadal mieszając cienkim strumykiem wlać olej.
Do gładkiego ciasta dodać orzechy włoskie i pokrojone w plasterki wcześniej obrane jabłka, wymieszać.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksowej formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C. i piec ok. 35 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajna nazwa, ciasto na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajna nazwa, ciasto na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawa nazwa
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje za mile komentarze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    też takie ciasto robię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !