Sposób przygotowania

CIASTO:
Wodę zagotować razem z margaryną. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, wsypać szklankę mąki pszennej i wymieszać. Wystudzić. Po wystudzeniu dodać jajka i proszek do pieczenia. Wymieszać. Rozdzielić na dwie osobne blachy. Piec około 40 minut.
KREM:
Wymieszać ze sobą mąkę pszenną, ziemniaczaną,cukier oraz cukier waniliowy. Wlać mleko, zagotować cały czas mieszając. Wystudzić. Gdy Masa będzie zimna dodać do niej ciepłą kostkę masła i wymieszać mikserem na puszystą masę. Krem wyłożyć na dolne ciasto po czym położyć drugie ciasto. Można również posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam karpatkę. To moje ulubione ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    oj zjadło by sie kawałek
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !