Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 8 kotletów
cebula 3-4 szt
olej do smażenia
papryka mielona
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z cebulką

Schab lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Cebulęi pokroić ją w cienkie krążkii. Kotlety obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa. Przełożyć do płaskiego rondla, a na reszcie oleju podsmażyć na złoto pokrojoną cebulę. Następnie przełożyć ją do mięsa, dodać szczyptę soli, papryki i pieprzu i podlać niewielką ilością wody. Dusić ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.02.2013 06:55
znakomite danie
Reda 01.11.2011 12:37
superowo
Reda 01.11.2011 12:36
superowo
Reda 01.11.2011 12:36
superowo
Tika4444 14.05.2011 21:09
fajny pomysł
Tika4444 14.05.2011 21:09
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak