Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwowe na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1\\4 szt
cukier puder 1\\2 szkl
chałwa 20 dag
mleko 3\\4 szkl
jaja 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat na 1 l wody
Biszkopty 25 dag
galaretka 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowe na zimno.

Żelatynę rozpuszczamy w letnim mleku -tak w pół szklance - dolewany resztę mleka.
Jajka całe ucieramy z cukrem (ale pamiętajcie o ich sparzeniu) a margarynę ucieramy z chałwą. Łączymy obie masy .Wlewamy mleko z żelatyną.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty, na to wylewamy masę i gdy lekko stężeje wylewamy na to galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak