Sposób przygotowania

Kurczaka umyc, osuszyć.
Zioła prownaslskie, czosnek granulowany, czerwona papryka słodka, kucherek i majeranek razem wymieszać. Ilości nie podaje, bo każdy może sobie dać wg własnego uznania.
Najpierw kurczka necieramy oliwą z oliwek i nastepnie zestawem przypraw. Odstawiamy na noc do lodówki(ja już sobie nabiłam na ruszt).
Nastepnie pieczemy w piekarniku z funkcją rożna przez ok. 3 godz.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam takiego kurczaka, ale nigdy nie robiłam go w domu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Szczerze-robiłam po raz pierwszy, ale z pewnością nie ostatni. Naprawdę polecam!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Karino , ja piekę od dawna ale kurczaka o wadze 1,80 kg wystarczy piec półtorej godziny. Najpierw daję na 300*C i jak skórka się łądnie przyrumieni zmniejszam do 200*C.Jak kurczak jest większy to oczywiście dłużej trzeba piec.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Dzięki za radę. Następnym razem na pewno się dostosuje i przy okazji zaoszczędzę na prądzie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    bie pieczone kurczaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię kurczaka z rożna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    taki najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    kiedyś takiego robiłam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Temperatura 250 czy wystarczy 150 stopni C ? anna.turner-8gy3ejc@yopmail.com
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    250 czy 150 stopni? anna.turner-8gy3ejc@yopmail.com
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takiego kurczaczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    swietny kurczaczek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    uwielbiam wręcz takiego kurczaka :) miło by było gdybyś wyszczególniła jakie przyprawy używasz, bo to w sumie w tym cały sęk smaku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Klaudia, ja akurat do tego kurczaka zrobiłam mieszankę z majeranku, bazylii, kucharka, czosnku i oliwy, po czym natarłam kurczaka i odłożyłam na 2 godziny do lodówki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super kurczak!
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Klasyczny, pyszny kurczak z rożna, pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !