Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet bananowy z wanilią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier wanilinowy 100 g
laska wanili 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
masło 50 g
cukier puder
banan 200 g
białko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet bananowy z wanilią

Wysmarowane masłem foremki do zapiekania oprószyć połową cukru waniliowego. W przygotowanej misce rozgnieść banany i wymieszać je z sokiem z cytryny oraz drugą połową cukru waniliowego. Następnie do misy włożyć białka wraz z zawartością lasek wanilii, wszystko ubić na puch. Po ubiciu przełożyć do wysokich foremek i do każdej porcji dodać łyżkę rozgniecionych bananów z cukrem waniliowym i cytryną. Całość piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C ok. 10 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak