Sposób przygotowania

Mąkę połączyc z solą, proszkiem i skórką z cytryny. Jajka ubijc z cukrem, następnie dodając wódkę i mascarpone. Mieszamy. Do masy
. dodajemy po łyżce mąki i mieszamy do chwili gdy ciasto będzie gładkie. W garnku rozpuszczamy smalec. Ciasto przekładamy do szprycy bez końcówki i wyciskamy małe porcje ciasta na mocno rozgrzany tłuszcz (najlepiej robi się to niestety palcem). Pączki smażymy z obu stron na na niezbyt dużym ogniu (gdy smalec zaczyna nam dymic a pączki zbyt szybko brazowieć lepiej zmniejszyc temperature tłuszczu) . Upieczone pączki wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączamy, przestygnięte posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    wygladaja apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetny przepis:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darus

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    zawsze mile widziane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !