Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1 kg
nóżki wieprzowe 2 szt
marchew 2 szt
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Nóżki i golonki zalewamy wodą i gotujemy.Solimy odrobinę,wkładamy liść laurowy i ziele.Dokładamy obraną marchewkę i pietruszkę.Wszystko gotujemy do miekkości.Wyjmujemy mieso,a wywar przelewamy przez sito.Łączymy z namoczoną żelatyną.Marchew i pietruszkę drobno kroimy a mieso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki.Wszystko wkładamy do przecedzonego wywaru.Dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu do smaku.Napełniamy galaretą mniejsze półmiski i odstawiamy do wystygniecia.A nastepnie wstawiamy do lodowki.
Dodaje jeszce po ćwiartce jajka ugotowanego na twardo i gałązce koperku dla dekoracji i aromatu.Ale to juz kwestia gustu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 01.08.2011 07:39
ulubione danie mojego taty
Jolanta_P-S 18.02.2011 19:24
Lubię bardziej z nóżek wieprzowych niż drobiowy
cukiereczek 16.02.2011 09:16
Apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak