Sposób przygotowania

Nóżki i golonki zalewamy wodą i gotujemy.Solimy odrobinę,wkładamy liść laurowy i ziele.Dokładamy obraną marchewkę i pietruszkę.Wszystko gotujemy do miekkości.Wyjmujemy mieso,a wywar przelewamy przez sito.Łączymy z namoczoną żelatyną.Marchew i pietruszkę drobno kroimy a mieso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki.Wszystko wkładamy do przecedzonego wywaru.Dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu do smaku.Napełniamy galaretą mniejsze półmiski i odstawiamy do wystygniecia.A nastepnie wstawiamy do lodowki.
Dodaje jeszce po ćwiartce jajka ugotowanego na twardo i gałązce koperku dla dekoracji i aromatu.Ale to juz kwestia gustu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Lubię bardziej z nóżek wieprzowych niż drobiowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ulubione danie mojego taty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !