Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

INDYK Z MARCHEWKĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 łyżka
marchewka 4 sztuki
olej do smażenia
bulion drobiowy 1 szkl.
cytryna 1 sztuka
śmietana 4 łyżki
szałwia 3 listki
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
indyk 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: INDYK Z MARCHEWKĄ

Mięso pokroić w paski i obsmażyć na oleju, wyjąć i doprawić solą oraz pieprzem. Do sosu pozostałego na patelni dodać resztę bulionu, sok z cytryny, zagotować i dodać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć. Marchew oskrobać i zetrzeć na tarce, cebulę obrać i pokroić na drobno. Cebulę zeszklić na oleju, dodać marchew, dusić, dodać bulion, dusić do miękkości. Do sosu dodać uduszone warzywa, doprawić wszystko solą, pieprzem, miodem i szałwią, dodać mięso i wymieszać. Po nałożeniu na talerze posypać natka pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 14.03.2013 09:42
pomysłowy :)
aisza1 28.02.2013 10:39
dawno nie robiłam
Jaheira11 21.10.2011 23:38
rewelacyjny
owca441 22.04.2011 12:34
pycha
teresa18 03.02.2011 17:44
mniam, mniam
RenataZ-et 02.02.2011 19:16
Świetny pomysł
alaaa 02.02.2011 16:01
na pewno smaczne
Margo1 02.02.2011 14:37
brzmi nieżle
MAR3STA 31.01.2011 16:51
pożywny obiadek:)
Katarzyna/kate1980 31.01.2011 08:52
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak