Sposób przygotowania

Mięso pokroić i obtoczyć w mące. Czosnek obrać i przecisnąć przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki i pokroić na kawałki. Śliwki namoczyć w winie, odstawić na 30 min., po tym czasie zlać wino i je odstawić. Czosnek, cebulę i mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, po 20 min. dodać wina, poddusić, dodać bulionu, liście laurowe, odrobinę cynamonu, pokrojone pomidory, wszystko wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Dusić długo, ok. 1 h., pod koniec dodać śliwki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę spróbować bo przepis wydaje się bardzo fajny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Połączenie, które zawsze mi smakuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !