Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO NA SŁODKO

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg.
gruszki 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
bulion 1 szkl.
wino białe wytrawne 1 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
chili
sól
pieprz
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
brzoskwinie w puszce 3 sztuki
oliwki czarne 1/2 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO NA SŁODKO

Mięso pokroić, przełożyć na patelnię, smażyć na rozgrzanym oleju. Do mięsa obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek, starta marchewkę, tymianek posiekany, liście laurowe, chili, dolać bulionu i wina. Dusić dość długo, ok. 1 godzinę. Gruszki i brzoskwinie pokroić na kawałki. Owoce, oliwki dodać pod koniec duszenia do mięsa. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 03.02.2011 17:47
ciekawa kompozycja
Margo1 01.02.2011 22:01
słodko smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak