Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy prosty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 50 g
olej sojowy 5 ml
mąka 3 g
sól
pieprz
cebula 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy prosty

Mięso umyć, usunąć błony, powięzi, nadmiar tłuszczu, pokroić na kawałki. Oprószone pieprzem i solą kawałki mięsa smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po zrumienieniu dodać cebulę, dodać niewielką ilość wody i dusić mięso do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać podprawę z mąki i wody, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 22.03.2012 18:41
super
Elżbieta17 06.06.2011 15:15
Robię podobny-pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak