Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO CIELĘCE Z ZIEMNIAKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso cielęce 1/2 kg.
ziemniaki 1 kg.
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
majeranek świeży
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO CIELĘCE Z ZIEMNIAKAMI

Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w łupinkach, w osolonej wodzie. Wystudzić, obrać, pokroić na kawałki. Mięso pokroić na kawałki, usmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy. Podsmażyć, przyprawić pieprzem, solą, dodać ziemniaki, wymieszać i jeszcze jakiś czas smażyć. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.09.2012 15:20
ekstra
Margo1 15.02.2011 10:51
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak