Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepalanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 95% 0,5 l
cukier 2 łyżki
woda 0,5 l
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przepalanka

Cukier mocno zrumienić na karmel.
Wodę zagotować, rozpuścić w niej karmel i cukier waniliowy, dodać szczyptę soli, ostudzić, zmieszać ze spirytusem.
Pozostawić co najmniej na 3 dni do przetrawienia się składników i uzyskania właściwego smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.01.2013 00:02
mniammm:)
Goya 31.12.2011 14:29
ooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak