Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAJGONKI Z MIĘSEM WOŁOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 arkuszy
olej 1 szkl.
makaron ryżowy 50 g.
wołowina mielona 20 dag.
natka pietruszki
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: SAJGONKI Z MIĘSEM WOŁOWYM

Makaron zalać wrzątkiem, przykryć, odstawić na kilka minut. Napęczniały przelać zimną wodą, pokroić na drobno. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, pokrojoną natkę pietruszki, makaron, pieprz, sól, wszystko razem wymieszać. Papier ryżowy namoczyć na chwilę we wrzącej wodzie, odsączyć, posmarować go farszem, zwijać tak jak krokiety, smażyć na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 14.02.2011 22:58
pysznie
Margo1 13.02.2011 11:21
muszą być wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak