Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony schab w pomarańczach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 sztuki
pomarańcza 1 kg
sól do smaku
olej roślinny do smażenia
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Goździki całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony schab w pomarańczach

Schab myjemy i nacieramy pieprzem oraz solą , na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy schab i pieczemy z oby dwóch stron po 2min.
W tym czasie parzymy pół kilo pomarańczy i ścieramy z nich skórkę , dodajemy do schabu , resztę pomarańczy obieramy ze skórki i wrzucamy do duszenia się , te co ścieraliśmy skórkę też i dusimy na wolnym ogniu 30min.
Następnie podkręcamy ogień i dodajemy imbir,goździki .
Dusimy jeszcze 10min i podajemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 12.09.2011 20:31
super
ana00 21.05.2011 09:43
hmm,w pomarańczach jeszcze nie próbowałam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak