Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 g
wrzątek 300 ml
olej roślinny 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
mięso z kurczaka 400 g
sól do smaku
jajko 1 sztuka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat do smaku
soczewica czerwona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i czerwoną soczewicą

Soczewicę gotujemy w około 2 szklankach wody następnie studzimy.
Mięso gotujemy i oddzielamy od kości , mięso oraz soczewice mielimy maszynką i dodajemy jajko,sól,pieprz,koperek,przyprawę do drobiu i wszystko dobrze mieszamy.

Wszystkie składniki na ciasto połączyć , ciasto wałkować i lepić pierogi.
Gotować w osolonej wodzie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak