Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa pieczona z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości ok 1kg
oliwa 4 Lyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa pieczona z czosnkiem

Łopatkę umyć, osuszyć, i zamarynować w marynacie na przynajmniej 24 godziny.
MARYNATA: oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Nastepnie mięso wraz z marynata umieścić w rękawie do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez godzinę, póżniej w celu zarumienienia rozciąć rękaw i podnieść temp. do 200 stopni i jeszcze piec rzez ok. 15 min.
Idealna jako danie główne, ale również jako dodatek do kanapek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.06.2012 11:17
dobre
misia53 02.02.2012 14:46
tak tradycyjnie najsmaczniej
kriso 23.01.2012 17:00
robię podobnie smaczne
Izabela/bella81 20.09.2011 08:18
pyszne mięsko
Tomek14 02.08.2011 17:34
dobre
ankaryba 06.07.2011 01:23
jakie pyszne mięsko;)
motomaniak 03.07.2011 12:43
pycha
AgaS10 01.05.2011 18:20
dla mnie super:)
ronald88 01.05.2011 10:49
super
IZABELA29 15.04.2011 12:07
kawał dobrego mięsiwa
Mirka-Ludomila 18.03.2011 09:13
smaczne
rzenia15 24.02.2011 10:37
super
iza15 05.02.2011 13:18
smaczne i apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak