Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
masa makowa 30-50 dag
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z makiem

Mąkę przesiać z solą, połączyć z jajkiem i roztopionym masłem wyrabiając elastyczne ciasto i dodając w czasie wyrabiania letnią wodę. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Na środek krążków nakładać masę makową i zlepiać pierożki. Gotować je w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.08.2013 21:22
uwielbiam takie pierogi
IKrakowianka 10.02.2013 21:27
bardzo smaczne
reniatka 12.05.2012 23:30
super na Wigilię
Katarzyna/kate1980 01.05.2012 09:48
fajne na święta
cukiereczek 13.07.2011 09:21
super
Agnik 17.05.2011 09:16
godne wypróbowania
Iwusia 01.12.2010 10:46
ostatnio robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak