Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie pierożki w naszym Polski rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
wrzątek 200 ml
Farsz:
mięso mielone wołowe 450 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
cukier 1 łyżeczka
Szczypiorek cienki 1 cały
Koperek suszony Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie pierożki w naszym Polski rosole

Mięso mielone smażymy z czosnkiem , szczypiorkiem , koperkiem , cukrem , imbirem , ziołami około 10min.
Dobrze mieszamy i przechodzimy do ciasta.

Do miski wsypujemy : proszek do pieczenia, sól następnie przesiewamy mąkę przez sitko i mieszamy.
Następnie zalewamy to wrzątkiem i szybko zagnieść ciasto.

Ciasto rozwałkowujemy tak jak zwykłe ciasto na pierogi tylko że wycinamy kwadraty , nakładamy nadzienie i gotujemy na parzę przez około 10min.

Podajemy z Polskim Rosołkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak