Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z Wątróbek Drobiowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
olej w/g uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 1/2 parzony

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z Wątróbek Drobiowych

Wątróbki opłukać, osuszyć, pokroić na połówki. Wsadzić do miski wlać 1/2 szklankę wina. Odstawić na 1 h do lodówki. Boczek pokroić w kwadratowe plasterki. Na szpadki nadziewać na przemian po 2-3 kawałki wątróbki i boczku. Szaszłyki nasmarować olejem. Opruszyć solą i pieprzem. Grilować około 15 min. od czasu do czasu przewracać. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.02.2011 10:46
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak