Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z jabłkami i gruszkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
jabłka
gruszki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z jabłkami i gruszkami

Jabłka i gruszki obieramy ze skórek, usuwamy gniazda. Kroimy w kostke i na małym ogniu gotujemy. Następnie odsączmy z powstałego soku i układamy na kawałkach ciasta francuskiego i formujemy rogaliki, nacinajac z jednej strony. Posypujemy cukrem. Pieczemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.02.2012 00:06
Wspaniałe.
Sylwia56
Sylwia56 12.02.2012 20:48
wyśmienite
Emilia22 30.01.2011 17:03
smacznie i szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak