Sposób przygotowania

Pieczarki dokładnie umyć i pokroić je w kosteczkę następnie ugotować je w wodzie z dodatkiem np. kostki rosołowej. Odcedzić i przełożyć do salaterki. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki, starty ser żółty na tartce, pokrojone w kostkę (ugotowane na twardo) jajka oraz pora i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać z majonezem. Najlepiej wymieszać sałatkę i doprawić do smaku dopiero na talerzyku, aby nie puściła wody. Do sałatki dodałam też 1-2 ząbki czosnku (ale to też wg. uznania)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    ciekawa sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    jedna z ulubionych ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    robię podobną:) bardzo smaczna sałatka, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !