Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
orzechy włoskie 3 niedojrzałe
wódka 1 (45%)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z orzechami

Zielone orzechy drobno pokroić wraz z zewnętrzną okrywą i wsypać do szklanego naczynia. Zalać wódką, zakorkować i pozostawić na 4 tygodnie. Po tym czasie zlać płyn znad orzechów do innego naczynia przez sito, a pozostałe orzechy zasypać cukrem i pozostawić na 2 tygodnie do rozpuszczenia cukru. Wytworzony syrop cukrowy zlać przez sito do naczynia z poprzednio zlanym ekstraktem, wymieszać i pozostawić do sklarowania. Sklarowaną wódkę przelać przez sito do czystych butelek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak