Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
woda 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
czarny pieprz 10 ziaren
ziele angielskie 10 ziaren
sos sojowy 5 łyżek
sól, pieprz
wołowina 1,5 (zadnia)
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w marynacie

Wołowinę umyć, oczyścić z błon, osuszyć. Przygotować zalewę, wszystkie składniki zalewy zagotować, i zalać wołowinę gorącą zalewą, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Brytfannę nasmarować smalcem, położyć mięso i wstawić na 2 godz. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stop. Podczas pieczenia, obficie polewać pieczeń marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 07.01.2012 08:02
z przyjemnością i smakiem zjadłabym tą potrawę, bo po samym przeczytaniu głodna się zrobiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak