Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie śmietanowym z brokułami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 2 szt
bułka
brokuł
pieprz
majeranek
śmietana 18 proc 1 duża
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie śmietanowym z brokułami

Mięso, przyprawę, kucharek, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę, jajka wymieszać w misce. Przygotować mąkę i obtaczać w niej uformowane pulpety, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pulpety wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Brokuły podgotować w kostce rosołowej. Na patelnie wlać olej i podsmażyć cebulę uprzednio pokrojoną w kostkę. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Następnie dodać szklankę wody wymieszaną z kostką rosołową. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 30.01.2011 21:59
pyszne... i ten brokuł !? :)
Sylwia88 30.01.2011 15:04
ładnie wygląda
aguus 30.01.2011 14:53
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak