Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy krakowskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szt
jaja 4 szt
masło 1 łyżka
sól
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy krakowskiej

Kaszę zatrzeć żółtkiem, wysuszyć. Ugotować na sypko, wsypując do dwu szklanek wrzącej wody z masłem. Wymieszać z żółtkami i sztywną pianą z białek, dodać zieleninę, doprawić solą do smaku. Wyłożyć do rondla wysmarowanego tłuszczem, wyrównać powierzchnię i upiec w piekarniku lub prodiżu. Podawać na obiad lub na kolację z sosem grzybowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 30.01.2011 13:40
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak