Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśnikowy przysmak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 25 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pieczarki 25 dag
filet z indyka 40 dag
śmietana kremówka 20 dag
serek topiony 1 kostka
zasmażka błyskawiczna 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt.
olej 2 łyżki
sól
bulion 1 łyżeczka
naleśniki 6 szt.
ser gouda 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśnikowy przysmak

Marchewkę pociąć na półplasterki, dymkę w talarki, a pieczarki w plasterki. Czosnek posiekać. Mięso pokroić w drobną kosteczkę.
Na oleju przysmażyć mięso. Dodać marchewkę i grzyby. Dołożyć czosnek i dymkę. Mieszając, smażyć 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Zagotować 500 ml wody ze śmietanką. trzepaczką wymieszać z bulionem, musztardą oraz topionym serkiem. Kiedy serek się rozpuści, dosypać zasmażkę błyskawiczną i gotować jeszcze 1 minutę, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Połowę sosu wlać do składników na patelni, dobrze wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać roladki. Każdą roladkę pokroić na 3 części, ustawić w formie żaroodpornej. Zalać resztą sosu. Posypać starty serem. Zapiekać 25 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 30.01.2011 17:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak