Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Posiekać cebulę i czosnek. Zeszklić w rondlu na łyżce oleju. Zalać sosem pomidorowym. Dodać bulion, zagotować. Wymieszać z makaronem.
Rybę podzielić na 4 porcje. Skropić cytryną, oprószyć solą i pieprzem. Szybko obsmażyć na oleju.
W rondlu stopić masło, dodać bułkę tartą i majeranek. Zrumienić i zestawić z ognia. Natkę posiekać i razem ze startym parmezanem dodać do składników w rondelku.
Makaron podzielić na 4 porcje, umieścić w małych formach żaroodpornych. Na tym ułożyć po porcji ryby. Każdy filet przykryć grubą warstwą ziołowej panierki z rondelka. zapiekać ok. 10-12 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !